måndag 26 september 2016

A-provs kurs!

Lasse berättar upplägget inför hela helgen.

I helgen har jag och Tina varit på Flat-klubbens A-provs kurs under ledning av Lasse Jonsson. En trevlig och lärorik helg.

Vi var tolv ekipage som var med. Så det blev en hel del väntan under dagarna. Cleo och Trixi fick vänta länge på sin tur. Tycker att dom klarade vänta bra. Det blev mycket skott och mycket blåsande dom fick ta in. Inte konstigt att dom ibland var trötta i huvudet när det blev deras tur. Viktigt var att grundträning sitter på båda. Fint fotgående och tysta i passivitet under hela helgen. Även på Söndagen i skarpläge blev det mycket gå på linje och väntan på våra apporter. Båda skötte sig fint. För Tina och Trixi var det debut på jakt och varmvilt. Trixi fixade det finfint. Ingen tvekan på att ta vilt. Cleo tog sina apporter fint, bland annat en skammad raphöna utan tvekan. Kändes toppen då hon ibland kan vara lite försiktig. Men ingen tvekan på att ta fågel här inte. Båda tjejerna höll ihop bra under båda dagarna. Många hundar och mycket nya intryck.

En lärorik helg där Lasse J med all sin erfarenhet gav många bra tips för alla provformer.

Lasse och skyttarna planerar dagens jakt.






På linje!
Tina och Trixi väntar.
 
 
Cleo med raphöna efter dagens jakt!
 
Tina & Trixi!

Stort tack till Tina som ville följa med på kurs med mig och Cleo. Vi har haft en jätte trevlig helg. Det är så roligt att ibland träffa Thyras valpar och se hur de utvecklas. Trixi är en härlig hund som Tina för på ett utmärkt sett. Tina har många års erfarenhet av hundträning främst inom bruks och lydnad. Roligt att du nu också fastnat för Retriever träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar